De gulle geest, #2

by bobsbrains

Nog zo’n hobby: tijdschriften. Papier! Ondanks al het online aanbod, wat mij betreft niets bevredigender dan dat. De geur van letters. Het gevoel van de foto’s. Eigen ideeën in de kantlijn, ezelsoren. De papieren versie is bijna plastisch vergeleken met het vele malen klinischer alternatief. Maar het is vechten tegen de bierkaai om het ouderwetse tijdschrift een iconische “lp” status te bezorgen. Gelukkig ben ik niet de enige die er zo over denkt. Regelmatig wordt er weer een nieuw pareltje geïnitieerd, en niet altijd zonder succes. Zo ook het net gelanceerde “The Happy Reader“, dat de moeite van het proberen waard lijkt. Helft van het tijdschrift bespreekt telkens een boek vanuit een origineel gezichtspunt. In de andere helft steeds een interview met een boekenfanaat. Mooie bijkomstigheid, de abonnementskosten bedragen slechts de kosten van verzending.

U weet dat ik bewonder. Daarmee samenhangend kijk ik ook graag. En droom. Over landen, mensen, beroepen, de “wat als routes” die het leven rijk is. Gluurt en buurt u mee?

Voor het geval u niet alleen droomt, maar ook nog eens van uw creatieve gaven uw beroep heeft gemaakt, meldt u dan vooral eerst eens aan bij “Behomm“, voordat u een duur vakantiehuis boekt! (Voor de niet-creatief onderlegden onder ons overigens ook nog steeds zeer de moeite van een bezoekje waard.)

Als uw honger naar mooie dingen na het lezen van bovenstaande nog steeds niet is gestild, dan beveelt “yours truly” u deze tentoonstelling van Ai Wei Wei in Alcatraz van harte aan (in ieder geval het aandachtig bekijken van de foto’s, mocht u onverhoopt niet in de buurt van Alcatraz zijn de komende tijd). Zowel vanwege de prachtige kunst op zich, alsook vanwege de innerlijke tegenstrijdigheden die van deze tentoonstelling afdruipen (zo kon Wei Wei zelf niet bij de installatie en premiere van de tentoonstelling zijn vanwege het verbod zijn land te verlaten).