De gulle geest, #3

by bobsbrains

In deze decembermaand extra aandacht voor geven. Maar in godsnaam graag in de ruime zin des woords. Het moge oubollig klinken, maar hoeveel te veel hebben we al. Boeken, kleren, dvd’s, eten, series, You Tube filmpjes, gemiste uitzendingen. Overvoed door opties (u weet, echt iets voor mij…).

De vergankelijkheid der dingen dus. Want met hetzelfde gemak waarmee we verslaafd raken aan iets, zetten we het aan de kant voor iets anders, mooiers, beters, nieuwers. Geven dus, met aandacht. Om het idee. Om de persoon, om de tijd die je zo graag hebt besteed aan de gedachte wat je diegene zou geven. Hierop geënt, de gulle kerstgeest suggesties.

Materieel doch origineel: een abonnement op De gulle ekster. Kunst als terugkerend of eenmalig cadeau, van eigen bodem of iets verder. Als verrassing of naar eigen smaak. Voor elke gulzige ekster wat wils.

Materieel maar niet te versmaden: De webshop van het Victoria and Albert museum, zelfs voor de meest kritische gulle gevers een versnapering.

Bezorg een dolende geest:
stof tot nadenken,
6929971399_0173c3da4c_z-2

snoepjes voor het oor,

iets om te koesteren: Lang leve de ouderwetse brief (maar alstublieft niets botvieren deze keer, kerstgedachte, weet u nog?). Leg die onder de boom voor mijn part, lees hem voor in bed. Weer eens wat anders dan het hoorspel ‘Bonita Avenue’.

[Jaja, allemaal heel verheven en Kerstig hoor, Bob, maar wat denk je dat mijn schoonzus hiervan vindt als ze dit jaar een “mooie gedachte” onder de boom vindt in plaats van haar zo vurig gewenste luchtfrituurpan / zachtroze sloffen / vijftig tinten latex zwart voor gevorderden? Waar zijn de tijden van weleer waarin een paar sokken nog voldeed?!]