De gulle geest, #4: so much to see*, so little time

by bobsbrains

Einde jaar nadert, lijstjes met goede voornemens duiken op. Zelf een groot liefhebber van lijstjes, doe ik daar niet aan. Belofte maakt schuld, leidt tot spijt, teleurstelling, deceptie, zelfmedelijden en dus te veel drank in de aanloop naar en aan het einde van het jaar. Terugbliklijstjes zijn er te veel (en u allen gevraagd noch gewenst inwrijven hoe fantastisch mijn jaar was schroeft ongetwijfeld mijn kijk- en luistercijfers niet op). Daarom hier het “graag had ik” lijstje. Zonder wroeging zonder spijt, want, simpelweg, te weinig tijd, geld, mogelijkheden, maar genoeg geweldige dingen ervoor in de plaats. En natuurlijk ook omdat er altijd de stille hoop is dat sommige zaken zich alsnog in een komende tijd gaan voordoen.

Had zo graag:

Gezien: Dries van Noten, “Inspirations”, Parijs. Het boek in bezit als surrogaat (wist u dat de man ook zijn tuin eigenhandig tot een parel heeft omgetoverd?).

Gehoord: Lydia Davis, De Balie! [Oftewel: wat je mist als zomervakantie en lezing op één dag vallen.]

(Daarnaast: Prince, al viel dat weer net op dezelfde dag als de geboorte van onze dochter)

Gelopen: New York (wanneer niet!)

Gelezen: David Foster Wallace. Te veel over gehoord, te weinig (lees: niets) gelezen. Nu gekocht voor volgend jaar.

Abonnement gehad op: waarop niet?

Gewoond: New York (altijd! of, had ik dat al gezegd?)

Ontmoet: Iris Apfel (zo kleurrijk! zo vitaal! zo oud! Wellicht een suggestie voor NRC Deluxe, 2.015?)

Gegeten: Noma. Niet zozeer vanwege het “volg de sterren” gehalte, maar geïntrigeerd door de man, het restaurant, de hype (dus toch vanwege het volgdesterrenstatus).

En: een zeer hoog gehalte “etcetera”. Gelukkig. Want alleen daarom kan ik u nu alvast voor het komend jaar een goed gevulde gulle geest toewensen.

 

 

 

* / see / write / read / run / etc. [= : “/ live”]