Oneindig ruim en verrassend dichtbij

by bobsbrains

Processed with VSCO with b4 preset

“Zo’n blog, je openheid, daar kleven risico’s aan. Niet iedereen zit erop te wachten. Werk- of opdrachtgevers kunnen een oordeel hebben, er consequenties aan verbinden. Ik zeg niet dat het zo is. Ik zeg dat het kan. [Stilte] Zolang dat jouw keuze is, is het uiteraard goed.”

Dennis, afgelopen dinsdag. Woorden en cirkels verschenen op een groot bord terwijl hij de woorden uitsprak. Daaraan lijnen die leidden naar een stokpoppetje. Naar mij.

Ooit werd Dennis aan mij geïntroduceerd als een visuele verhalenverteller. Dat dekte de lading niet. Ik doopte hem om tot Visueel Filosoof. Zijn lichte studio is niet groot maar biedt oneindig veel ruimte. Er zijn stiften, papier en tekeningen in alle maten en soorten, kwasten, curiositeiten en verhalen. Er hangt een zweem veelbelovende inktlucht vermengd met ouderwetse filterkoffie. En er is vooral veel Dennis. Je krijgt niets cadeau, je wordt bevraagd en doorgezaagd zonder het echt door te hebben. Waar 2D beelden me doorgaans al verwarren, kan ik in die ruimte tijdreizen zonder te verdwalen. De ochtenden zijn altijd te kort en mijn hoofd te vol.

Door parken vervuld van herfstkleuren fietste ik terug naar huis en liet de bladeren kraken om mijn hersenen minder te horen. Die ene opmerking raasde door mijn lijf als een onstuimige herfststorm. Zou die me eerder in de eerste zucht omver hebben getrokken, nu deed ie me weten.

Dennis heeft gelijk. Openheid en imperfectie. Mijn blog is mijn filterkoffie studio. Licht in de zomer, schemerig in de winter, verhelderend in vier seizoenen. Er brandt een haardje vol tegenstrijdigheden, op een bureau liggen onbeantwoorde vragen en observaties, mogelijkheden zweven gewillig rond. Een koude douche en schallende kinderstemmen zijn op afroep beschikbaar voor de vastgeroeste geesten. Groot is het er niet, wel oneindig ruim en verrassend dichtbij.

De deur staat altijd open maar niet iedereen komt binnen. Dat is geen risico maar een bewuste keuze.

PS Benieuwd naar Dennis? @Visiblethinking (IG) / http://www.visuallyyours.nl .

Ook hij is niet voor iedereen. Gelukkig.