2021 BC

by bobsbrains

De lege bladzijde voor me is het enige opgeruimde punt in mijn blikveld vandaag. Verschuif ik mijn zintuigen een fractie dan verzuip ik in de verwoestende kolken van thuiswerk, thuisonderwijs en thuisvermaak. Een tafel vol schriften en schermen. Een aanrecht vol ontbijtresten. Een vloer vol speelgoed. Een uitpuilende wasmand. Een afwasmachine vol schone vaat. Een schrift vol actiepunten. Te schelle kinderstemmen. Een miauwende poes. Een bellende man. Een knorrende maag. Razend nieuws. Hond en Hoofd die beiden drammen dat ze moeten worden uitgelaten.

Daar waar de maand januari voorheen hintte naar een blakend begin en knisperende kansen, schiet deze eerste maand de beer nogmaals in de rug terwijl die al kermend op de grond ligt.

Ik houd mijn blik geforceerd gericht op een inmiddels bevlekt “blank canvas”. Voor één keer overweldigt zij niet zoals de zee bij windkracht tien. Zij verschaft hoop. Zoals de lucht direct na afloop van een storm. Waarin de geur van een gewezen dreiging nog nasmeult maar gedomineerd wordt door de waanzinnige kleuren van een onvoltooid tegenwoordige toekomende tijd.

Ring the bells that still can ring
Forget your perfect offering
There is a crack, a crack in everything
That’s how the light gets in.
- Leonard Cohen