Hek

by bobsbrains

Robin Rhode – Slalom

In or out

Often overlooked is how uncomfortable it is to sit on a fence.

Get in, or get out. Wasting time sitting on the fence wastes far more time and emotion than you’d expend committing to something.

Vier seizoenen zat ik op dat hek.

Doodstil

In de winter suste ik mezelf in slaap door zorgvuldig geboetseerde redenen over mijn netvlies te laten schieten. Het echte werk was te veeleisend, de nachten waren te kort, de dagen waren te koud, mijn hoofd zat te vol. Dat het hoofd ruimte nodig heeft om geleegd te worden was ik vergeten.

Verkeerde schoenen

In de lente ontdooide de aarde en ik ook. Vogels ontgroeiden hun eieren, bloemen ontworstelden de nog harde aarde, lammetjes ontdoken de warme baarmoeders. En ik bleef zitten. Passanten bleven staan. Ze vroegen zich hardop af waarom ik het veld niet in sprong. Sommigen zeiden dat ze me misten. Daar, mijn voeten in het hoge natte gras. Ze herinnerden me aan de tijd dat ik daar rondrende en genoot. Ik herinnerde me het gevoel van natte voeten niet. Antwoordde ik. Ik geloofde doordat ik loog.

Stramme voeten

De zomer bracht het perfecte excuus. Hitte. Dus bleef ik zitten.

Slapende billen.

In de herfst stopten de passanten met vragen. De wind gierde ondraaglijk hard voorbij. Striemen trokken zich een baan over mijn hoofd en door mijn oren. Verkrampte gedachten werden opgeschud, losgerukt, neergesmeten en opstandig. Ze smeekten me hen te laten gaan. Ik was ook verkrampt. Hield me stevig aan het hek vast opdat ik er niet vanaf zou worden geblazen. Onbewust van het duwtje in de rug dat de wind me probeerde te verschaffen.

Gierende gedachten

Weer de winter. Het hagelde mij misselijk. Ik boog voorover om in het bevroren gras te spugen. Ver genoeg om mijn schoenen niet te bevuilen maar verder dan de wetten van de zwaartekracht verdroegen. Ik bungelde, klungelde en viel. Snel herstelde ik me en draaide me om. Klaar om te klimmen. Maar het was te laat. Vijfenvijftig andere passanten hadden mijn plek ingenomen. Ze waren niet van plan te springen.

Natte voeten in een zonovergoten veld